Zoeken

woensdag 1 juni 2016

357 kilometer bij elkaar vandaan, wat nu?


Zoals je misschien al hebt gelezen wonen wij (tijdelijk) ver van elkaar vandaan. Elvira is in februari vertrokken naar Londen, terwijl Sabine in Amsterdam woont. Toch zijn we op het idee gekomen om samen een blog te beginnen. Door Facetime en Skype is overleggen geen probleem en spreken we elkaar bijna vaker dan in Nederland.

Los van Blossom zijn er natuurlijk wel wat drempels. Samen lunchen of winkelen zit er niet meer in. Hoe ga je om met een situatie waarin een vriend of vriendin ver weg woont? Vandaag delen wij met jullie onze ervaringen.


                                                                 
                                       

Missen

Het is best even slikken als je vriend of vriendin vertrekt naar het buitenland. Als de zon begint te schijnen, heb je als snel de neiging om hem of haar een berichtje te sturen om een terrasje te pakken! Als je je dan bedenkt dat hij of zij niet in de buurt is, is dat soms een vervelende confrontatie. Als het even uitkomt gebruiken we Facetime of Skype, om erover te praten. Uit onze ervaring is het belangrijk om open naar elkaar te blijven en te vertellen wat je zou willen ondernemen met elkaar. Voor ons werkt het erg opbeurend om op te schrijven wat we gaan doen als we elkaar weer zien!


Bezoeken

Een groot voordeel aan een vriend of vriendin in een ander land: een vakantieadres!
Samen met onze vriendin Laura is Sabine het vliegtuig in gestapt voor een bezoekje aan Londen.
Tip: Boek je vlucht tijdig! De prijzen stijgen elke dag. Het schijnt dat de prijzen weer wat lager worden als je je cookies verwijderd en als je boekt op dinsdag Handig!
Daarnaast maken maatschappijen zoals Ryanair en Easyjet het een stuk goedkoper om te vliegen. Wist je dat Easyjet ook een keten van hotels heeft onder de naam Easyhotel? Dubbel win!


Contact

Whatsapp, Skype, Facetime.. Tegenwoordig zijn er talloze manieren om kosteloos contact te houden! Social media spelen een grote rol in het houden van contact tussen je vrienden in het buitenland. Dit komt grotendeels door dat het gratis is om ze te gebruiken. Daarbij gebruikt bijna iedereen een vorm van social media. De bereikbaarheid is groot en het is makkelijk in gebruik.
Maar achter elk voordeel zit een nadeel: echt persoonlijk is het allang niet meer om een appje of Facebookberichtje te krijgen.
Tip: Stuur je vriend of vriendin een kaart! Dit is zowel leuk voor degene die in Nederland is achtergebleven als voor degene die in het buitenland woont. Kost misschien wat meer dan een berichtje via je telefoon of computer, maar zo’ n leuke verrassing om te krijgen!


Heb jij vrienden in het buitenland?  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten