Zoeken

woensdag 22 juni 2016

10 X Hotspots In Londen

Sinds februari dit jaar woont Elvira in Londen. We vonden het dan ook de hoogste tijd om de plekjes die ze tot nu toe heeft ontdekt met jullie te delen! De plekjes variĆ«ren van toeristisch tot minder of niet toeristisch. 

Tip: Gebruik voor je citytrip in Londen de app Citymapper. Zo weet je altijd welk station je moet hebben en waar je heen moet lopen. Er zijn zelfs fietsroutes beschikbaar! Citymapper werkt ook in andere steden, zoals Brussel en Parijs, en ook in de Nederlandse Randstad!


1. Canarby Street

Winkelen @ Canarby Street
Deze straat ligt net achter het super drukke Oxford Street. In deze straat is het wat rustiger, maar absoluut niet stil! Je vindt er koffietentjes zoals Starbucks en Pret A Manger, maar ook kledingwinkels zoals Monki en Cheap Monday. Ook kun je hier een van de Brandy Melvilles die Londen telt vinden. Zin in een burger? Net om de hoek kun je Byron burgers vinden voor de ideale lunch of diner stop. 

Underground: Oxford Circus of Leiscester Square 

2. Camden Town

Voor de alternatievelingen onder ons; Camden Town is het paradijs! Camden Town heeft een ruwe uitstraling. Vergeleken met de imposante en romantische gebouwen in Westminster, is Camden een hele andere wereld. Hoewel Camden Town ook een paar toeristische winkels telt, kun je er ook vestigingen van H&M en Urban Outfitters vinden. In Camden bevinden zich een paar pubs waar rockers en punkers totaal op hun plek zijn. Ook als je daar niet zo van bent zul je je ogen uit kijken in Camden. Er lopen super veel verschillende mensen rond. 
Aan het einde van de straat is de Camden Lock Market te vinden. Op de Camden Lock Market worden verschillende dingen verkocht, zoals sieraden, tassen en kleding.  In de kern van de markt staan verschillende foodstalletjes, die de keuze aan eten enorm maken. Hier ben je ook aan het juiste adres voor vegetarische en veganistische lekkernijen, maar ook voor de burgerliefhebber is hier genoeg te vinden. 
Via Camden Town kun je het Regent's Park makkelijk te voet bereiken, met daarin de London Zoo. 

Underground: Camden Town

3. Camden Passage

Ten oosten van Camden Town is de Camden Passage te vinden. Het zijn smalle straatjes met vintage marktkraampjes. In de straatjes kun je ook terecht voor een lekker ontbijt of lunch. De passage zit verstopt achter een drukke winkelstraat met restaurants en een shopping centre, dus gebruik Citymapper om 'm te vinden. Wij kwamen hem bij toeval tegen.. 

Zin in een lekker ontbijt? Een bezoek aan The Breakfast Club is het meer dan waard. Ze serveren er van alles; een echt Engels ontbijt met bonen en spek, verschillde soorten eieren Benedict, pannekoeken en poriddge. Er is voor ieder wat wils. Voor de vestiging van Camden Passage staat een lange rij. Dus wil je wel het ontbijt, maar niet de rij? Kijk dan op de website van The Breakfast Club voor vestiging bij je in de buurt. 

Underground: Angel of Highbury & Islington
Trein: Highbury & Islington
Overground: Highbury & Islington

4. Kew Gardens

In het zuidwesten van Londen bevinden zich de Kew Gardens. Het is een enorme botanische tuin. Er groeien verschillende bloemen en planten. Veel mensen gaan hierheen voor een picknick op een van de mooie velden. In de kassen van de Kew Gardens groeien de meest exotische bomen en bloemen, zoals bananenbomen, mangobomen en chiliplanten. 
De Kew Gardens is erg geschikt voor kinderen, en met lekker weer kun je je hier uren vermaken. 
Er staan verschillende kastelen op het Kew Gardens terrein die gratis bezocht kunnen worden. Deze verkeren nog in oude staat en geven informatie over de rijke graven en gravinnen die er ooit woonden.. 

Na het bezoekje aan de Kew Gardens kun je heerlijk eten aan de Thames, door een station verder te reizen naar Richmond. Ook bevinden zich hier ketens van restaurants, zoals Gourmet Burger Kitchen, All Bar One en Jamie's Italian van de beroemde kok Jamie Oliver. 

Underground: Kew Gardens
Overground: Kew Gardens


5. High Street Kensington

We love Kensington! In de de buitenste ring van Zone 1 ligt de wijk Kensington.
In deze hippe wijk loopt een high street met al jouw favoriete winkels in keer! Op High Street Kensington bevindt zich ook een enorme vestiging van ekosupermarkt Whole Foods. Vestigingen van Whole Foods zijn alleen te vinden in New York en Londen en zeker een bezoekje waard voor elke foodie op de wereld. Het ontbreekt er niet aan allerlei soorten verse vis, vlees en kazen, maar ook een groot aanbod aan plantaardige melken (amandelmelk, rijstmelk, hazelnootmelk etc), notenpasta's van biologische oorsprong en verschillende soorten veganistische producten waarvan je nog nooit gehoord hebt. Wat dacht je van een 'Vegan Christmas Turkey'? Kalkoen, compleet gemaakt van tofu!
Via de prachtige velden van de Kensington Gardens loop je zo over in Hyde Park, waar je lekker kunt lunchen en bij komen van je shopping spree @ HSK! 

Underground: High Street Kensington

6. Greenwich

Via boot of DLR kom je in een andere wereld zodra je op de oevers van Greenwich komt!
Schattige, oude straatjes nemen je mee naar een historische plek. Heb een heerlijke lunch aan het water bij Nando's of Byron en kijk uit over de Thames en Westminster in de verte. 
Ook in het centrum van Greenwich zijn restaurantjes en take-away's te vinden. Met mooi weer is het heerlijk om te loungen op de grote heuvel in het centum van deze borough, waar je snacks zoals hotdogs en burgers kunt kopen. 

Tip: Op de boot krijg je informatie over Londen en ben je in mum van tijd al op plaats van bestemming. 

DLR: Greenwich
Per boot: Festival Pier te bereiken via underground: Waterloo

7. Boxpark Shoreditch & Old Spitafields

Art, art en nog eens art. Shoreditch is hip. Bekijk de enorme graffti kunstwerken op de muren en drink koffie in een hippe koffiebar. Bij je bezoek aan Londen mag deze week zeker niet ontbreken. Zodra het overground station uitstapt kun je er niet meer omheen: Boxpark Shoreditch. Het boxpark is een winkelcentrumpje gebouwd van oude zwarte scheepscontainers die uiteraard niet meer gebruikt worden. In het boxpark hebben zich verschillende winkels en pop-up stores gevestigd. Er zit zelfs een nagelsalon in! Op de tweede verdieping van het boxpark kun je terecht voor een hapje en een drankje. Behalve winkelen en eten worden er ook regelmatig mini concerten gegeven, of er worden andere culturele dingen georganiseerd. Boxpark is zeker een bezoekje waard!

Het boxpark en de buurt eromheen verkent? Volg dan de wegwijzers naar de Old Spitafields Market. Deze is iets toeristischer, maar daardoor niet minder gezellig! Hij zit een beetje verstopt op de high street, waar verschillende ketens en vintage winkels gevestigd zijn. Op de Old Spitafields Market worden verschillende waren verkocht, zoals klokken, sjaals, kleding, sieraden en heel veel eten.
Handig: De Old Spitafields Market is overdekt, dus ook als het regent top om naar toe te gaan.

Underground: Liverpool Street (dichtbij Old Spitafields)
Overground: Shoreditch High Street (dichtbij Boxpark Shoreditch)

  8. Soho

IJs @ Soho
Soho rocks! Een klein, bruisend wijkje tussen alle drukte van het bruisende Londen. Hier vind je talloze steegjes met de leukste pubs, restaurantjes, boetiekjes en meer. In Soho kun je verschillende kanten op. Ga naar de kant van de Tottenham Court Road voor Soho Square, een rustig stukje groen midden in de drukte, kies voor Leicester Sqaure voor de leukste pubs, take-away's en gaybars of reis via Covent Garden voor de boetiekjes, restaurants en ketens zoals de Nike store en Brandy Melville. 
Een stukje Londen waar je de hele dag wel kunt ronddwalen.. 

Underground: Tottenham Court Road,  Leicester Square of Covent Garden

9. St. James's Park

Tijd voor een ander park dan Hyde Park of Regent's Park! St. James's Park ligt vlak bij het thuis van Queen Elizabeth: Buckingham Palace. Verwar hem niet met Green Park, wat nog dichter bij het paleis ligt. Geniet van de velden, de te huren stoeltjes, het uitzicht op de London Eye en van de flora en fauna. Heb jij al een eekhoorntje gezien? 

Underground: St. James's Park

Lunchen @ St. James's Park

10. Kingston

Totaal onbekend en in geen toeristenguide te vinden: Kingston. Kingston is een echte suburb en dat is aan alles te merken, de underground rijdt hier niet en het is een stuk rustiger! Deze borough ligt in travelzone 6  en is alleen te bereiken per trein. Het is maar een ritje van 20 minuten. In Kingston beland je in klein Londen. Er is een groot winkelcentrum met winkels zoals Zara, &Other Stories, en H&M. 
Op de Apple Market zijn schattige restaurantjes te vinden. In het hart van Kingston staat elke dag een markt, waar je groenten en fruit kunt kopen. Er staan ook verschillende kramen met eten van allerlei culturen. Denk hierbij aan paella, noodles, burgers en falafel. Daarnaast stroomt de Thames door Kingston en zijn er aan de riverside terrassen en restaurants. 

Trein: Kingston
Underground: Richmond, neem vanaf daar bus 371 of 65 richting Kingston


Wat is jouw favo hotspot? 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten