Zoeken

woensdag 29 juni 2016

De fijnste Amsterdamse plekjes voor in de zomer

Hoewel er nog niet heel veel van te merken is, is het officieel zomer! Deze week geven we jou tips voor de fijnste Amsterdamse plekjes voor in de zomer! En behalve leuke eettentjes, staan er ook leuke festivals in ons lijstje. 

1. Pllek

Mooi weer. Bier. Chill. Pllek heeft het allemaal. Lekker hangen met je vrienden in de zon terwijl er een leuke artiest speelt op de achtergrond of een lekker burgertje eten; het is er de ideale plek voor. Dus stuur dat berichtje in je groepsapp en gaan!

2. Thuishaven

Als je mij naar mijn favoriete plek in Amsterdam vraagt, dan is de kans groot dat Thuishaven het antwoord is! Thuishaven is een festival in Amsterdam West en zit op 5 minuten loop afstand van metrostation Isolatorweg. Het minifestival werkt met het volgende concept: Elke zondag is er een editie van Thuishaven! De voorwaarde is wel dat het mooi weer moet zijn. Een kaartje kost €10,00 .
Een tip voor iedereen die nu denkt dat zondag geen dag is voor een feestje: Bezoek Thuishaven!
Het hele terrein ligt vol met zand - voor de heerlijke beachflow - op een industrieterrein. Op Thuishaven voor voornamelijk house en techno gedraaid. Zien we je daar? 


3. Bar Baarsch

De Jan Evertsenstraat in de Baarsjes wordt steeds hipper. Toen wij in West op school zaten, wilde we graag ergens wat drinken of eten, maar niet te ver reizen. Bar Baarsch leende zich daar prima voor! Lekker eten, gezellige sfeer en picknicktafels buiten voor een biertje met je vrienden. Pak tram 13 of bus 18 vanaf het Centraal Station en geniet!


4. Amsterdam Roots Festival


Van 30 juni tot 3 juli strijkt het Roots Festival weer neer in het Oosterpark. Dit festival staat in het teken van cultuur, creativiteit en diversiteit. Met de Roots Bazaar waan je je bij ieder kraampje in een ander land of continent van de wereld. Kijk je ogen uit terwijl je langs de internationale foodkraampjes loopt. Op het Roots Festival hangt een gezellige no-nonsens sfeer. Entree is gratis. 

Voor meer informatie over Roots kun je hier klikken. 



5. Openluchtbios Amsterdam


Hoe fijn is het om 's avonds je vrienden uit te nodigen voor een film? Hapje en een drankje erbij en jouw avond kan niet meer stuk. Maar hoe vet is het om buiten een film te zien! Jawel, bij Oostblok toveren ze hun terras om in openluchtbioscoop en kun je op 1 en 8 juli genieten van oude klassiekers.



7. Keti Koti

Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen'. Dit feest staat dan ook in het teken van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. Het feest vindt elk jaar plaats op 1 juli, maar dit jaar is ervoor gekozen om de herdenking al op 30 juni te doen. Keti Koti bestaat in Nederland sinds 2009.
Dit jaar zijn er onder andere optredens van Trijntje Oosterhuis, Shirma Rouse, Berget Lewis, en als hoofdact niemand minder dan Julian Marley, de zoon van Bob Marley.
Keti Koti is bijzonder, iets wat je ooit in je leven mee moet maken.




Andere festivals die je echt niet mag missen.. 

- Buiten Westen
- Strafwerk
- Vunzige Deuntjes Festival
- Loveland Festival
- Guilty Pleasure
- VOLLT Loves SUMMER Festival
- Springkussen Festival (Ook in Eindhoven!)



Welke plek in Amsterdam ga jij bezoeken? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten